Къде можем да намерим продукти на марката Axel в България

Колекции на Axel в бутик Uniqato

Къде можем да намерим продукти на марката Axel в България

Марката Axel в България

Световно утвърденият бранд на марката Axel няма собствен магазин на територията на България, но за сметка на това голяма част от продуктовата номенклатура, може да бъде намерена в бутик UNIQATO. Голяма част от асортиментът може да бъде разгледан илюстративно във висококачествени изображения на нашия онлайн магазин. Докато в нашите бутици ще откриете точния за Вас размер и може да придобиете визуална представа, кой е най-подходящия за Вас продукт.

Нашият сайт може да бъде намерен на домейна https://uniqato.net. Там ще откриете продукти на други световно известни брандове като Aggel, Doca, Verde, Cronos и други. В нашият онлайн магазин може да разгледате различни категории на марката. Имате възможност да филтрирате по цена и да получите детайлно описание за всеки продукт. Моделите на Axel може да разгледате на живо в нашите физически обекти Там може да изпробвате желания от Вас продукт и да получите нашите квалифицирани съвети в света на дамската мода.

Продуктова гама на марката

Колекции на Axel в бутик Uniqato

Марката разполага с множество различни модели на чанти. Това включва вечерни чанти, чанти за пътуване (travel bags), класически дамски и изчистени модели. Облеклата предлагани от бранда се простират от зимни якета, през ежедневни дрехи като ризи и панталони до топ модели на поли и топове. Тези модели  биха се харесали и на най-взискателните дами. Обувките на Axel впечатляват със своето присъствие и предлагат изящни произведения на изкуството. Те могат да накарат всяка жена да се почувства красива. Асортиментът включва както ежедневни обувки, така и спортни модели от затворен и отворен тип. Платформи и ботуши на висок ток от своя страна са прекрасния завършек на всеки дамски тоалет.

Разбира се Axel са помислили за всичко. В тази връзка са прибавили към колекциите си аксесоари като шалове, гривни, обеци, колани, шапки, огърлици и други дамски украшения за всеки повод. Малките дами пък могат да се радват на колекцията Axel Girl, която включва в себе си продукти за най-малките си почитателки.

Обща информация за Axel

Axel е гръцка модна компания с видно място в световния пазар на дребно и на едро на дамско облекло, обувки и аксесоари. Дългата история на компанията в света на модата започва през 1999 г., със старт в Солун и световна дестинация.

Глобалните тенденции в модата и технологиите, най-големите търговски панаири и блестящата средиземноморска светлина са вдъхновение за представяне на оригинални колекции от дрехи, обувки и аксесоари. Брандът черпи вдъхновение от най-новите международни тенденции в изкуството и модата, Axel е насочен към жени от всички възрасти като брандът дори има модели за малки момичета на възраст 3-12 години, проектирани със стилен и достъпен общ външен вид за всеки повод. Колекциите на Axel са силно структурирани, интегрирани и универсални, като предлагат безброй комбинации за всяка жена, която иска да се почувства женствена и очарователна всеки момент от деня.

Мотото на брандът е, че „Всяка жена е различна и това я прави уникална“. Това виждане до голяма степен се препокрива и с основният движдещ мотив в Бутик Уникато „Уникална мода за уникални жени“

Фокус на бранда

Екстровертният характер на AXEL е една от основните причини за отчетливият международен отпечатък, който бранда оставя на световната сцена. Това се осъществява посредством участието в множество международни изложби. Там марката постига завидни резултати и показва вличтелно участие в търговията на едро и дребно за дамско обклекло, бувки и аксесоари. Същевременно гръцките дами са изградили стабилна връзка с Axel и брандът с е наложил като един от най-разпознаваемите в националан мащаб.
С 12 самостоятелни магазина и стотици филиали, Axel е референтната точка за всяка динамична, стилна и очарователна жена по света.

Хронология на събитията при марката

• 1999 г. Първият магазин Axel е открит в Солун.
• 2002 г. Открива втория магазин на компанията в Солун.
• 2007 г. Международното присъствие на Axel започва с участието й в изложението Bisutex в Мадрид, Испания. Axel участва постоянно и всяка година в големи международни модни панаири.
• 2009 Третият магазин на компанията в Солун започва своята дейност.
• Пристигане през 2010 г. в Атина, с първия магазин на Axel в Халандри. В същото време мрежата на свързани магазини в Гърция и в чужбина бързо се разширява.
• 2012 г. Три нови частни магазина, един в Солун, един в Атина и един в Саудитска Арабия, се разгръщат. Издава се двуезичното списание Axelife.
• 2013 г. Още един магазин започва да работи в Саудитска Арабия.

• 2014 Растежът в чужбина продължава с три нови магазина за моно марка в Саудитска Арабия. За първи път през сезона SS14 стартира AxelConcept, младежката линия на Axel.
• 2015 г. Двата търговски магазина започват да работят, един в Атина и един в Солун. Нов магазин за търговия на дребно и едро се създава в Атина, в района на Кифисия и още един търговски обект за търговски марки в Испания, в град Мадрид.
• 2016 AxelGirl, детската серия Axel за момичета на възраст 3-10 години, стартира за първи път сезон AW16 / 17. Сърбия придобива собствен магазин Axel.
• 2017 г. Три нови частни магазина, петият в Солун, и първият в Родос и Патрас, започват да работят.

• 2018 Axel се разширява и отваря друг чисто нов магазин в Кипър. Много обсъжданият Nicosia Mall избира Axel да предефинира архитектурата на магазините си, като прави пазаруването наистина приятно изживяване за всяка жена.

Международно присъствие на Axel

Екстравагантният и динамичен бизнес модел, който брандът следва от създаването си, позволява на Axel да разшири международното си присъствие за кратък период от време. Заедно с растежа си в Гърция, компанията установява партньорства в Централна Европа, а след това и по целия свят. Днес десетки магазини за колекция Axel са разположени в най-големите модни столици на Европа, Азия, Африка, Близкия Изток и Латинска Америка.

Магазини Axel
Световни локации на магазините на марката Axel

Постоянно и последователно Axel участва в най-големите международни модни панаири, чрез които представя цялостната си концепция, постигайки значителни търговски партньорства за по-нататъшното си развитие.
1. Панорама – Берлин, Германия
2. KABO – Бърно, Чехия
3. CPM – Москва, Русия
4. Maison & Objet – Париж, Франция
5. Кой е следващият – Париж, Франция
6. Femmina- Атина, Гърция
7. HOMI – Милано, Италия
8. Бисутекс – Мадрид, Испания
9. ILM – Оффенбах, Германия
10. Бяло – Милано, Италия

Корпоративна социална отговорност

Аксел знае, че трябва да върне жеста за голяма част от своето творчество, ентусиазъм и ресурси на хората и градовете, които подкрепиха визията на бранда. В тази връзка заедно със своите партньори непрекъснато търси начини да намали енергийния си отпечатък и да увеличи социалния си отпечатък чрез действия, които допринасят за насърчаване на устойчив модел на бизнес и социална практика.

В контекста на опазването на околната среда и насърчаването на алтернативни видове транспорт, компанията насърчава използването на колелета и чрез свой собствен проект Axel Bike, компанията организира томбола чрез своите магазини и електронен магазин за да подари 33 велосипеда на свои произволни клиенти. По този начин той избра да насърчи естествен, по-малко замърсяващ начин на пътуване на къси разстояния, което прави градовете по-приятелски, по-малко шумни и по-чисти.

Axel всяка година подкрепя благотворителни организации чрез специалната си серия от календари и тетрадки, които издава и продава в магазините си. През 2014 г. с голямо удоволствие подкрепяше целите на Солунското женско сиропиталище „I Melissa“, както със създаването на дневник и тетрадки, така и със специалното декориране на фирмените си магазини.

Редица други примери има, в които може да се отрази социалния характер на бранда като подпомагането на сиропителище „Пчелата“ в Солун, организацията на всички благотворителни събития, подкрепя борбата с диабета и участва в множество допълнителни

Сподели публикацията

Вашият коментар